Communicatie in je team

Breng de harmonie terug in de dagelijkse gang van zaken voor een goed samenwerkend en hecht team

Effectieve communicatie en een goede teamdynamiek dragen bij aan jouw plezier en effectiviteit

Je werkt in een team en je herkent jezelf in onderstaande

  • Regelmatig merk je dat het niet helemaal botert met iemand, erger je je en loopt jullie communicatie niet lekker?
  • Of je werkt juist met iemand samen waarmee je meteen een enorme klik hebt. Wil je dit ook met de anderen?
  • Communicatie onderling loopt stroef en je weet niet goed hoe dit te verbeteren?
  • De wijze van feedback geven is niet opbouwend, niet constructief en je hebt behoefte aan goede handvatten?
  • Je ervaart weerstand in jezelf en bij de ander en hebt geen idee hoe hiermee om te gaan?
  • Er zijn veel onuitgesproken zaken binnen het team en die wil je boven tafel krijgen?

Misverstand is de meest voorkomende vorm van communicatie.

Misverstand leidt tot slechte samenwerking, jezelf niet begrepen voelen of de ander juist niet begrijpen. Ik leer je jezelf beter kennen en de ander ook. Ik reik je daarbij handvatten aan hoe je om kunt gaan met weerstand, die van jezelf en die van de ander en hoe je op een prettige manier feedback geeft en ontvangt. Wat zou dat doen voor jouw samenwerking in het team? En jouw communicatie met anderen? De manier waarop jij verkoopt? Jouw contact met je cliënten?

Praktisch

Als deelnemer ontdek je je sterke kanten en valkuilen. Ook zie je hoe verschillend dat kan zijn bij de andere deelnemers. Doordat je inzicht krijgt hoe de verschillen werken, ga je elkaar begrijpen en vanuit een ander gezichtspunt zien en waarderen. Dit kan een aanzet zijn tot een effectieve en prettige samenwerking.Deze communicatietraining heb ik samen met Christelcare en HappyMiel ontwikkeld. We hebben een uitstekende trainingsacteur in ons midden, die jou laat ervaren wat er gebeurt als je effectiever communiceert.

De training zet iedereen letterlijk en figuurlijk in beweging. Een eigentijdse aanpak die verschil gaat maken voor de dag van morgen. Te boeken in 1, 2 of 3 dagdelen. De eerste dag is de basis. Dit kan uitgebreid worden met onder andere een verdieping op omgang met weerstand, feedback geven en krijgen en met organisatie opstellingen. Daarmee breng je de onderstroom van datgene wat niet uitgesproken wordt, juist volledig in beeld. We organiseren ook vaak een volledig teamuitje, waar dan ook in Nederland; In de ochtend training en in de middag teambuilding. Er zijn vele mogelijkheden om het aangename met het nuttige te combineren.

Wij hebben de “Jungiaanse”  theorie, die gebruikt wordt in testen als Insights, Disc, Personalcolor, MBTI en ga zo maar door, omgezet naar een dynamische, praktijkgerichte en vooral leuke training. We zijn zelf geaccrediteerd via Personalcolor en Insights.

Klantervaring Buurtzorg

Na een avond communicatie- en teamtraining door Sabine en Christel van “Dat is de vraag!” hebben wij geleerd hoe we elkaar anders kunnen benaderen en proberen dat nu in de praktijk te brengen. In deze training krijg je inzicht in het effectieve en ineffectieve gedrag van je collega’s en met name van jezelf. Dit helpt ons nu heel goed bij het benaderen van elkaar. Door deze training kwamen we er ook achter welke capaciteiten iemand juist heeft en kregen we handvatten hoe we elkaar kunnen versterken, hulp kunnen vragen en elkaar de ruimte kunnen geven in bijvoorbeeld onze vergaderingen.

Klantervaring Prezzent

Ik ken Sabine als een gedreven optimistische trainer die met kennis van zaken en een uitnodigende werkstijl mensen en teams in beweging kan krijgen. Een dag werken met haar levert inzicht en energie om als sterker team verder te gaan op de gezamenlijk gekozen route.

Keimpe C. Burghout
Manager/teamleider Ambulante Dienstverlener, Prezzent

 

Behoefte aan een andere sfeer op de werkvloer? Leer hoe je een hecht team kunt vormen, met prettige communicatie en begrip voor elkaar.

Zin in een goed gesprek?

Naam
Email
Telefoon
Share This