Leer je bandleden écht kennen, zet de neuzen dezelfde kant op

en draai aan de juiste knoppen, zodat jullie het publiek raken

Een band is net een huwelijk; hoe ga je op een goede manier met elkaar om. Je hebt ontzettend veel met elkaar te maken, vooral tijdens het toeren, repeteren en wanneer de moeheid van bijvoorbeeld de optredens en dergelijke toeslaat.

Vraag je jezelf het volgende wel eens af

  • Wat voor een karakters heb je in je band?
  • Hoe goed ken je elkaar en hoe goed kun je elkaar uitstaan als het erop aankomt?
  • Wat is de kracht van de band en waar zit de zwakste schakel?
  • Hoe weten jullie onderling wat de ander nodig heeft tijdens toeren, repeteren en optreden?
  • Wat zijn ieders persoonlijke verlangens, hoe goed ben je daarvan op de hoogte?
  • Wat werkt wel en wat werkt niet en wie heeft welke rol hierin?
  • Wat is ieders persoonlijke plek in de band?

Band coaching voor bands die op doorbreken staan, 3 redenen waarom

  1. Je leert elkaar veel beter kennen

Wanneer je elkaar beter leert kennen en weet waar de ander op aanhaakt en vooral helemaal op afhaakt, kun je vele malen beter samen echt een eenheid zijn, zoals ook gebeurd in een goede relatie. Dat is de Vraag! heeft veel ervaring met het trainen van teams en alle onderlinge verschillen tussen de mensen. Dit breng ik ook in beeld in jouw band. Je leert elkaar zo in korte tijd echt goed kennen. Verder gebruik ik systemisch werk, waarmee de onderstroom van een band en de bandleden goed inzichtelijk wordt gemaakt. datgene wat niet of lastig uitgesproken wordt, komt nu eindelijk eens boven tafel!

  1. Muzikale verbetering. Jouw band letterlijk “met elkaar opgescheept” op een schip

Muzikaal gezien is er altijd ruimte voor groei, samen met mijn muzikale trainingspartner, met een conservatorium achtergrond en actieve bastrombonist, leren we je écht goed te luisteren naar elkaar voor een beter samenspel. Voor een band geldt dat het publiek niet alleen met de oren luistert, het oog en het hart wil ook wat. Je leert hoe je daar op inspeelt en wat er nodig is om het publiek te pakken.

We laten jullie letterlijk “met elkaar opgescheept zitten” op de boot van 18 meter met een gastenverblijf voor 6 personen.

Door de neuzen allemaal goed dezelfde kant op te krijgen, elkaar leren te begrijpen, door met kleine blikken naar elkaar te communiceren, ga je in korte tijd echt groeien. En het belangrijkste: Je leert met elkaar in alle situaties muziek te maken, waar je oren van gaan klapperen. En die van het publiek ook! Zelfs tijdens het verblijf is een optreden voor publiek in de haven mogelijk.

  1. Je leert hoe je meer optredens krijgt

Wat kunnen jullie zelf doen om in de picture te komen van interessante zalen, kroegen, festivals, en vragen wat jullie voor een optreden willen vragen. Hoe krijg je nog meer naamsbekendheid? Wat zijn de do’ s en dont’ s in contacten leggen met mogelijke plekken waar jullie kunnen optreden? Wat is wijsheid. Dus zonder al te hard te werken aan nieuwe contacten, juist gewoon slimme dingen doen om meer optredens te krijgen.

Hoe ziet dit eruit en waar?

Wanneer jullie het als band het aandurven om echt een aantal dagen letterlijk met elkaar “opgescheept” te zitten, kunnen we veel betekenen voor de toekomst van de band! Instrumenten kunnen allemaal mee aan boord. Er is ruimte zat. Mooi weer is wel een vereiste. De boot ligt in Maasbommel, dichtbij Oss in Brabant. Ook is band coaching op een andere plek zeker mogelijk!

Ik heb gewerkt bij 2 Meter Sessie van Jan Douwe Kroeske (o.a. met Anouk, the Foo Fighters, Beck en Jethro Tull), ben geluidstechnicus geweest bij TV en heb jarenlang als artiesten gastvrouw bij een poppodium gewerkt. Muziek is mijn lust en mijn leven en band coaching al zo lang als ik kan heugen mijn grote droom.

Neem hieronder contact op voor de mogelijkheden en ik bel je binnen 2 werkdagen terug.

 

Bootleg Betty referentie

Op 22 en 23 september 2016 hebben wij bandcoaching gehad. Dit begon met een voorbereiding via face to face contact en via de mail waarbij we samen hebben nagedacht wat we uit zo’n weekend wilde halen. De coaches hadden al actief nagedacht over wat zij vanuit hun expertise konden aanbieden en wat we erg prettig vonden is dat er continue met ons werd afgestemd of dit overeenkwam met onze behoeftes.

Op muzikaal gebied hebben we veel nieuwe handvatten gekregen en hier ook onder begeleiding van Dirk actief mee geoefend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het aanbrengen van meer dynamiek, leren beter naar elkaar te luisteren, na te gaan hoe je een nummer het beste kan overbrengen op je publiek qua verschillende zintuigen (is het plaatje aantrekkelijk? Klinkt de muziek interessant? Hoe breng je de boodschap van de tekst over?).

Er waren verschillende activiteiten die we hebben gedaan; we hebben gejammed, we hebben nummers geschreven, we hebben oefeningen gedaan mbt de onderlinge samenwerking zoals een teamopstelling en de kleurenprofielen. Wat fijn was, was dat er veel afwisseling was in de verschillende vormen. We hadden het wel steeds over dezelfde ‘ stof’ (de theorie over samenwerken/de tips van dirk over de muziek) waardoor het weekend echt een rode lijn behield, maar door de verschillende vormen waar we mee werkte, ging dit niet vervelen! Ook wanneer we een keer wel het idee hadden wat in herhaling te vallen, konden we dit goed aangeven en speelde de coaches hier flexibel op in.

Ondertussen hebben we stiekem ook gewoon hele gezellige momenten samen gehad; we hebben opgetreden vanaf de boot voor de mensen bij het havencafe, we hebben samen flauwe grappen gemaakt aan boord en het was een prachtig warm weekend in september dus we konden zelfs nog zwemmen!

Al met al concluderen wij dat we de bandcoaching van Dirk en Sabine ten zeerste aanraden aan andere bands. Hierbij geven we ook de tip dat je dan zelf als band goed bedenkt waar je behoefte aan hebt en dit goed overlegd met hen; ze hebben aan ons laten zien dat ze veel kunnen aanbieden en dit goed kunnen afstemmen met de bandleden. Je kan hier het meeste uithalen als je hier als band ook een actieve rol in hebt!

Bootleg Betty

 

Droom jij er ook van, om jouw publiek echt uit zijn dak te laten gaan?

Ik neem graag contact met je op om te bespreken hoe we daarvoor kunnen zorgen

Naam
Email
Telefoon
Share This