Tips uit een blik Sabientjes

Mag jij trots zijn op jezelf én geraakt?

Een fantastische week, dat was het. Moet ook ongesteld worden, dus ben een beetje emo. Afgelopen vrijdag kreeg ik een appje van mijn mama met een antwoord op een kleine vraag die ik haar had gesteld, met daarnaast de opmerking “Ik heb een nieuw werkwoord bedacht: Newamsterdammen….. Doei lief.”

Mijn hart deed een vreugdedansje… Mijn mama en ik, we hebben het niet altijd even makkelijk samen, zoals zovelen van jullie zullen herkennen. We zoeken een weg en die gaan we zeker weten vinden.

Alles waar ik voor sta

Dat mijn mama New Amsterdam kijkt op Netflix en dat ik uit haar bericht kan opmaken dat ze het een mooie serie vindt, doet me echt goed. Alles waar ik voor sta in mijn Menselijk zakendoen aanpak met bedrijven en ondernemers, komt in deze serie naar voren. Ik smul en leer ervan. Soms is het echt een beetje te soft voor me, soms, maar oow wat is het mooi!

Meer van dit soort mensen die de mens in de wereld weer écht voorop zetten graag! En daarmee Big Pharma en “aandeelhouders happy en rijker maken ten koste van alles”, achter zich laten.

Meér én béter én gróter

De wereld mag wat mij betreft weer meer om de mens draaien i.p.v. om aandeelhouders en het geld. En nee ik ben niet vies van goed geld verdienen. Wel van alle vieze spelletjes die er worden gespeeld en van het alleen maar kijken naar meér en béter en gróter.

“I don’t know what’s worse, people addicted to their drugs, or the system addicted to their money” aldus Max Goodwin in de serie.

Deze week ben ik trots op het feit dat ik een eigenaar van een bedrijf in 1 hele dag heb geholpen met zijn zakelijke strategie voor de komende 5 jaar. Gewoon vanuit wie hij is, wat hij nodig heeft. We hebben de wensen van de aandeelhouders eens even links laten liggen en naar hem als mens gekeken.

Zijn reactie 

“Sabine heeft me heel goed geholpen om door een waas van onheldere wensen, verlangens en doelen heen te kijken en vervolgens aan die wensen en verlangens een duidelijke structuur en planning te geven. Voor mij is het nu duidelijk wat ik wil als mens, in de toekomst met en ook los van het bedrijf, en ook hoe ik het bedrijf voor de toekomst het beste kan meegeven. Het was een leerzame en ook heel leuke sessie in een prachtige, sfeervolle omgeving.”

Het raakt me in deze tijd de mens achter de mens te mogen zien.

Ik ben simpelweg gewoon trots op mij als mens. En als ondernemer.

Zo.

En jij? Dat is de Vraag!