De wereld verandert en de uitdagingen in jouw organisatie/bedrijf ook

Kies voor vernieuwing in de vorm van Creatief Denken en Organisatie Opstellingen

Loop je met je team tegen de volgende dingen aan

  • Het is tijd voor vernieuwing, maar je weet niet waar te beginnen?
  • Er zijn team uitdagingen waar je maar geen grip op krijgt?
  • Vergaderen en brainstormen is saai, te vaak of juist te weinig compleet?
  • Je wilt een nieuwe dienst of product in de markt zetten, maar hoe?
  • Intern moet er veel veranderen, maar welke stappen horen daar nou bij?
  • Je wilt werken aan teambuilding en zoekt samen met het team naar ideeën die vanuit het team gedragen worden?

Wat leer je

Onderzoekers hebben aangetoond dat bewust gedrag maar 5% is van het totale gedrag. Die andere 95% bestaat dus uit onbewust gedrag. Dat betekent dat niet alles bewust met het hoofd bedacht wordt. En het betekent dat onbewust gedrag gebeurt zonder erbij na te denken en meer vanuit gevoel plaatsvindt. Dat gevoel hebben we als mensen ook nodig, voor ons zelf, onze collega’s en voor onze klanten.

Je kunt het vergelijken met een band. In een band speel je vaak op gevoel. Dát pakt het publiek. Alleen maar de noten spelen zoals ze horen te klinken, dat raakt het publiek niet. Dat houden de spelers niet vol en het applaus blijft uit. Bovendien ontstaat vanuit het onbewuste gedrag bij de spelers juíst ruimte voor vernieuwing.

Dat is de vraag biedt 2 ingangen die zorgen dat er gespeeld gaat worden met dit onbewuste gedrag wat zorgt voor vernieuwing.

Creatief Denken

“Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”. Creatief denken maakt gebruik van out of the box technieken. Buiten de gebaande paden kom je tot oplossingen die niet meteen voor de hand liggen. Creatief denken prikkelt de nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht, zet aan tot vernieuwing en geeft energie. Daardoor raken medewerkers sneller betrokken bij een project of verandering, en worden resultaten sneller geboekt. Dit zorgt ervoor dat oplossingen wél door het team worden gedragen. En het mooie is dat het direct toepasbaar is. Kortom: ideaal voor leer- en ontwikkeltrajecten en als teambuilding.

Denk je nou aan kleuren en schilderen? Niets is minder waar. Het zijn denktechnieken, die ervoor zorgen dat je het probleem vanuit andere hoeken gaat bekijken. Soms zijn oude instrumenten simpelweg niet meer voldoende.

Organisatie opstellingen

Organisatie opstellingen laten de onderstroom van een team zien. Een team heeft een zichtbare bovenstroom en een onzichtbare onderstroom. Datgene wat niet uitgesproken wordt komt ineens wél boven tafel middels een organisatie opstelling. Waar lopen jullie als team tegenaan, maar kun je de vinger niet op leggen? Heel waardevol om dit helder te hebben. Het probleem wordt zo zichtbaar en kan worden opgelost. Onderlinge samenwerking gaat makkelijker en ook het proces en de samenwerking met klanten/cliënten loopt weer beter.

Wil je meer weten over deze ingangen tot vernieuwing en welke mogelijkheden geschikt zijn? Laat je gegevens hieronder achter en ik bel je binnen 2 werkdagen terug voor een afspraak

Mijn kernwaarden

Warme verbinder, vernieuwend, zachte kracht en persoonlijk.
Dat ben ik.

Referentie TOPdesk

Sabine has taken our divers group of colleagues to a new level of creative thinking.

In preparation of the workshops she hosted for us I found Sabine to be thorough, involved and very keen. She is very engaged in getting the most out of the workshops and the people who joined them.

Going from possibilities you never thought of to concrete plans that can be followed up is what Sabine does very well.

Sietze Meijer
Product manager TOPdesk

Referentie

Ik heb net van Sabine een fantastisch systemische kijk op mijn bedrijf gehad. Wat een krachtige en heldere aandacht. Ik voelde me heel veilig om aan te gaan waar iets in mij aan het wringen was/is. Door dit inzicht heb ik weer inzicht gekregen in mijn handelen, waar ik mijzelf vastzet en hoe ik hier uit kan komen. Dank je wel!

 

Benieuwd welke nieuwe instrumenten en manieren van trainen bij jullie het gewenste resultaat opleveren?

Voor mij Latte Macchiato. Wat mag ik voor jou bestellen?

Naam
Email
Telefoon
Share This