Investeer in jezelf en werk niet alleen in je bedrijf maar ook aan je bedrijf

Natuurlijk, als ondernemer werk je veel in je bedrijf. Zorg ervoor dat je goed getraind en gecoacht wordt en dat je naar bijeenkomsten gaat die leerzaam zijn vanuit jouw vakgebied en waar je gelijkgestemden ontmoet. Dat zijn een paar tips die je van veel mensen hoort. Ik voeg daar graag aan toe dat het ook heel zinvol is om te ontdekken waar jij je graag mee bezig houdt binnen jouw vakgebied. Doe dat lekker veel! Daar krijg je energie van en daardoor is werken áan je onderneming goed voor het werken in je onderneming.

learning1

Leer van de beste uit je vak

Het maakt niet uit wat jij doet en wie of wat jij bent. Jij bent uniek. Voor veel ondernemers betekent dit echter niet dat er niemand is zoals jij. Leer van de beste. Leer van de experts in jouw vakgebied door ze simpelweg op te zoeken. Brutalen hebben de halve wereld! Ik vroeg Jos Burgers of ik een dag met hem mee mocht. Het mocht!

 
Sales is een vak
 
Ga je ondernemen, dan zul je ook gaan verkopen. Punt.
Veel ondernemers vergissen zich in de tijd en effort die hierin gaat zitten.
Vergis je niet. Weet dat het erbij hoort en dat het slim is om je erin te verdiepen en jezelf er continue in te verbeteren.
Wees DOM, LUI en DAKLOOS
 
Ja het staat er echt.
Wees lekker dom: Doe geen aannames en stel vooral veel vragen aan de ander. Doe net alsof je nergens vanaf weet, blijf nieuwsgierig en op die manier kom je veel interessante info te weten.
Wees lui: Werk zelf niet hard, maar laat de ander hard werken. Dat is wat er gebeurd als jij goede en relevante vragen stelt.
Wees dakloos: Heb geen (voor)oordelen vanuit jouw eigen standpunt. Je verdiept je dan niet goed in de ander. Doe je dit wel, wordt het juist beloond!
 
Maak écht contact!
 
Als je aan het netwerken bent, wanneer je op een beurs staat, als je een bakkie doet met collega ondernemers, of als je bij een mogelijke klant aan tafel zit, maak dan écht contact! Mensen prikken zo door jouw heen, als jij niet echt bent. Als je alleen maar een beetje nieuwsgierig loopt te wezen naar de ander zonder dat je dat bent, dan voelen anderen dit. Zonde. Sta je op een netwerkbijeenkomst te praten met iemand waar je helemaal niks mee hebt? Geen enkel probleem, ga dan verder en neem vriendelijk afscheid omdat je ook anderen wilt ontmoeten.
 
Afwijzingen horen erbij!
 
Ja, afwijzigingen horen er helemaal bij. Omarm ze, leer ervan en ga verder! Het is niet zo dat jij altijd maar ja te horen krijgt. Als jij een uurtje acquisitie doet, krijg je veel afwijzigingen. Als jij twee uur acquisitie doet nog meer. Als jij echter op een goede manier acquisitie doet, bouw je lange termijn kansen op en heb je aanzienlijk minder afwijzigingen.

Heb en houd vertrouwen

Ondernemen lijkt soms wel hollen of stilstaan. Je bent onwijs druk, of je raakt in paniek omdat er te weinig opdrachten zijn van te weining klanten. Geloof in jezelf, geloof in je kunnen en geloof in jouw succes. Echt doen hoor!

Moeite met deze punten?
Laat mij je inspireren en naar een nieuw niveau brengen!

Wie is Sabine?

Dat is de vraag!

 

Warme verbinder, vernieuwend, zachte kracht en persoonlijk. Dat ben ik.

Ik geloof in Menselijk zakendoen. Bedrijven doen immers geen zaken met bedrijven, maar met de motor van het bedrijf: de mensen. Met deze visie heb ik de afgelopen 15 jaar veel successen behaald binnen gevestigde bedrijven, startups en scale-ups.

Contact met je collega’s, je cliënten en je klanten. Ik vind het gaaf om de “knappe koppen” van een bedrijf te helpen in hun onderlinge communicatie en in het vinden en binden van klanten.

Wat ik voor jullie kan betekenen?

 

Hoe loopt jouw motor? Ga met plezier en zelfvertrouwen lekker aan de slag met jouw team en vul het formulier in.

DE LAATSTE TIP

Luciferverhaal: Pitch met Passie

Bij Dreamfactory vinden we het prachtig als jij opdrachten krijgt uit je netwerk. Een voorwaarde daarvoor is dat mensen weten met welke vragen ze jou kunnen bellen.

In contact komen met leuke mensen via een aanbeveling

Koude acquisitie, daar houden we bij Dreamfactory niet van. Hoe kun je dan wel in contact komen met leuke nieuwe klanten?

Dé vraag der vragen

Heel veel makkelijker dan dit kan ik het niet maken en heel veel moeilijker dan dit hoef jij het zelf niet te maken. Lekker he, was alles maar zo makkelijk…

Getraind worden op soft of hard skills?

Als organisatie kun je je centen natuurlijk niet eeuwig uit blijven geven aan training. Je moet keuzes maken en het liefste de juiste…

Toegekende waarde versus toegevoegde waarde

Ik lees veel over het feit dat je als ondernemer je “toegevoegde waarde” goed duidelijk moet maken. Maar is dat wel zo? Klopt dat wel?…

Mijn dag met Jos Burgers bij Denk Producties

Deuren werden voor me geopend: Op vrijdag 15 januari ben ik een dag op stap geweest met een van mijn inspirators, Jos Burgers

Mijn verkopers kunnen niet closen

Als teamtrainer kom ik regelmatig bedrijven tegen waarvan de directeur of de salesmanager het volgende zegt…

Als ik je maar 1 sales tip zou mogen geven…

Ik spreek regelmatig ondernemers of medewerkers van een bedrijf die een uitdaging hebben op het gebied van sales. Een voorbeeld daarvan…

Klaar met angst in ondernemen en verkopen!

Ben jij er ook zo klaar mee? Het valt me steeds meer en meer op. Iedereen leeft, werkt en verkoopt vanuit hun eigen ik…

Laat eens een stilte vallen in je verkoopgesprek

Verkoopgesprekken, die willen we allemaal. Het liefst meerdere per week. Toch? Zo een waarbij de ander….

 

Wat zeggen anderen?

Hoe jullie mij gaan ervaren?

Share This